Barn Familj Föräldraliv

Olikheter

Jämförelser hit och dit. Det är ganska häftigt att se skillnaderna mellan syskonen. Nog förstår man ju att det är skillnad, det handlar ju om två helt olika individer och personligheter, men ändå är det roligt att göra de där små jämförelserna. Eller, mer att man tänker tillbaka hur det var med storebror och ser hur det är nu, med lillasyster. 

Många saker är de helt tvärt emot varandra på och andra saker är de precis lika med. En del saker är lättare den här gången och andra saker var lättare med storebror. Precis som det ska vara med andra ord. 

Det är viktigt i att inte fastna i sådant man är van vid eller att tro att saker inte ska fungera bara för de inte gjort det tidigare. Minst lika viktigt är det kanske att vara ödmjuk inför hur andra gör eller vad och hur andra provar sig fram till vad som är bäst för just det här barnet. Många saker som inte funkade med storebror funkar hur bra som helst med lillasyster. Man ska inte vara rädd att prova saker igen eller flera gånger. 

Mmm, det är fantastiskt att se skillnaderna mellan storebror och lillasyster. Medan jag skrivit det här har hon somnat själv i spjälsängen – något som storebror aldrig gjorde. ❤️

3 thoughts on “Olikheter”

  1. Såg bilden. Så himla mysig bild. Duktig lillasyster <3
    Mina har också varit olika med mycket och lika med en del. Vi fick varannan, så när Elliot kom sist, föll liksom alla brickor på plats. Var lite udda med 3. En blev liksom lite "utanför".

    1. Det är så spännande hur det kan bli! Lite roligt att det blev varannan för er, kanske tur att inte få allt jobbigt på en gång. ?

Kommentera