Familj Föräldraliv

Låt oss tala om sömn

Åh. Ljuva sömn. 

Jag har nog aldrig varit så trött som jag är för tillfället. Det är ju så det är och det hör liksom nästan till att vara lite som en vandrande zombie den första tiden med bebisen. Ändå är det något som man inte, åtminstone inte i mina kretsar, pratar direkt mycket om. 

Det är nästan lite som att när man som gravid har sömnproblem och säger att det ska bli så skönt att få sova ordentligt sedan när bebisen kommit ut. Yeah right. Inte fan sover man bra med en bebis som vaknar fler gånger om natten och är hungrig eller bara arg och ledsen. Har man då också ett barn som har kolik blir resan än värre. Jag har det lättare än många andra, men jag är rätt mör efter nätter som denna som var nu. En bebis som skriker flera timmar i rad och som sedan har svårt att somna. Kan nog redan nu säga att hon kommer sova större delen av dagen istället. 

Jag har en liten groda som har ont i magen och det kommer gärna mest om kvällar och nätter. Då gäller det att se till att få vila och sömn när hon sover under dagarna. Ser jag till att få gjort det? Kanske inte i den utsträckningen som jag borde. Fy mig. Tänk så mycket piggare jag kunde varit. ? Å andra sidan är det så mycket annat som ska göras och den tiden finns ju bara när bebisen sover. Inte helt lätt alla gånger. ? 

 

9 thoughts on “Låt oss tala om sömn”

  1. Ammar du? Jobbigt att inte få sova ut nån gång. Tänkte i fall hon tar flaska, så kan maken kanske ta henne nån natt i veckan i annat rum, så du får en 6-8 timmar i sträck. Du kommer bli som en ny människa efter ”så lite” och kan köra ett tag till. Styrkekraam.

  2. Ja det är helt klart sömnbristen som tär på en mest när man har en bebis och det var för mig en större omställning att få tvåan än ettan då det var mycket svårare att vila medan bebisen sov och man har en till som ska ha mat och omsorg under dagen. Nu är ju Björn stor i jämförelse men man känner sig otillräcklig hela tiden när man har flera barn… trean blev inte alls lika stor omställning men hon sover å andra sidan mycket bättre. Sofia sov inte en hel natt förrän hon var 3-4 år gammal:(

    1. Ja fy! Hade inte Björn varit så stor som han är hade det varit mycket jobbigare och svårare att få till. En heder åt alla som får barn tätt.

  3. Ja sömn är inte lätt att få till. Speciellt med fler barn. Eller när de har kolik (mina två första hade kolik) och mellan tvåan och trean var det så tätt att Oliver inte klarade sig själv såsom Anton gjorde. Inte dög det med pappan heller. Men hoppas du kan sova ikapp på dagen. ❤❤❤

Kommentera