Standardiserade lappar…

Jag har fått en tid för glukosbelastning. Jag har egentligen ingen lust alls att göra denna av olika anledningar, men får väl göra den för att få tyst på människorna.. ;-)
Lappen jag fått är standardiserad och stämmer inte alls överens med hur det har varit för min del på mödravårdcentralen.
Mitt blodsockervärde har under hela graviditeten varit jättebra, legat mellan 4 och 6 hela vägen. Eftersom jag haft en del extrakontroller på grund av ett svängande blodtryck har jag också gjort många stick i fingret. :-p
Barnmorskan vill att jag gör det här för att jag fött ett stort barn tidigare (han vägde mer än 4500g och det ska vara en anledning till att kunna få graviditetsdiabetes).
Jag ställer mig dock fundersam över om man kan ha graviditetsdiabetes trots ett bra blodsockervärde? Om man haft som jag, ett bra värde under hela graviditeten, borde inte det indikera på att jag inte har graviditetsdiabetes? Så säger det mig, rent logiskt i alla fall. Kommentera