Familj Kärlek

Fler minnen.

AnnaBertil

I samma bunt med papper och fotografier fanns det här fotot med. Det är min pappas föräldrar, med andra ord min farmor Anna och farfar Bertil. Tänk så mycket minnen som kommer fram när man ser foton. Min glada, goa farmor som gjorde en så ruskigt god köttfärssås. Hur jag än försöker får jag inte till samma goda köttfärssås. Stark och ändå söt. Jag har många minnen, men det som kommer upp just nu är när farmor och jag skulle gå och handla. Hon tog fram cykeln, lät mig sitta på pakethållaren och promenerade själv med cykeln (och mig) till affären. Och farfar. Jag minns honom mest som en man som satt och grymtade i sin favoritfåtölj i vardagsrummet. Och snuset som luktade så gott. Varje jul stickade farmor vantar och raggsockor åt oss barnbarn. Det var aldrig någon överraskning, vi fick ju prova dem varje gång vi kom på besök för att hon skulle veta hur stora hon skulle göra dem. Jag minns känslan av hur det var att prova vantar och sockor med stickorna och säkerhetsnål. Alla julaftnar med god mat och som efterrätt, jordgubbar och glass/grädde. Lite lustigt att jag så länge trodde att det var något alla åt vid jul. :-)

♥♥♥

Kommentera