Familj

Bästa födelsedagen ever!

Idag är det en stor dag här hemma. Idag för åtta år sedan föddes Björn. En kall och regnig dag om jag inte minns helt fel. Någon timma efter midnatt är gossen född och maken dansade runt med Björnen inne på förlossningssalen innan välkomstmackan kom in till oss. Så långa ben och så små söta fötter. Jag minns att jag var helt betagen av hans ansikte att jag inte brydde mig om att se efter vad det var för kön på bebisen som alldeles nyss varit inuti min mage. ”vad blev det?”, frågade barnmorskan. ”Ja, vad blev det?!”, svarade jag och maken vek upp filten, som bebisen var invirad i. ”Jag ser en pung, det blev en Björn”, sade jag…

Ja, det blev en Björn. En helt underbar Björn. En Björn som redan hunnit sätta många avtryck i min och makens minnesceller. Hans första joller, hans första leende, första gången han vände sig från rygg till mage, de första stegen, de första orden… Alla magiska ”första gången”.

Åtta år har gått och klokare har vi alla blivit. Björnen har börjat i skolan och när sommarlovet kommer har han klarat av första året i skolan. Han säger fortfarande en hel massa roliga saker och det är ljuvligt att få höra alla roliga, kvicktänkta och smarta saker han säger. När vi var på väg hem från fritids häromdagen berättade han att han bestämt måste byta skola snart. Jo, för nu har han minsann snart gått två år på samma skola, så efter tvåan, ja då behöver han nog byta skola. Inte kan man gå för länge på samma skola inte! Underbara barn!

Idag är det ju då dagen som är så stor, som sagt. Hans alldeles egna dag. Dagen då han föddes. Han har pratat mycket om den här dagen. Han vill absolut ha fest. Absolut för alla sina kompisar. Ja, det blev inget barnkalas idag i alla fall. Näe, för idag åkte vi till badhuset tillsammans med min syster och hennes döttrar. Vi badade och simmade i flera timmar. Björnen gjorde mig så stol flera gånger om där på badhuset. Jag har haft lite oro för det där med vatten och barn. Det är ju så lätt att det händer en olycka och olyckor går fort. Men idag, idag har Björn visat sin mamma att han kan så mycket mer än vad mamman hans tror.. :-) Han simmade någonstans mellan 150 och 200 meter. Visserligen med lite småstopp vid varje ände av bassängen, men ändå! Han visar sin mamsing att han minsann kan! Och orkar! Det var en stolt Björn som inte alls ville sluta simma. Vi har satt som mål att han ska klara av att simma 200 m utan att stanna innan de börjar åka till badhuset med skolan i tvåan och det tror jag kommer gå väldigt fort. :-)
Vattenrutschkanan var rolig att åka och bubbelpoolen rolig att bubbla i. Han hoppade också från trampolinen för första gången idag. Det var också ett litet orosmoment för mamman hans. Så klart gick det hur bra som helst! Min lille fisk.

Efter badhusbesöket åkte vi vidare till Göteborg och Bamboo. Det var dags för ett restaurangbesök så klart! Det blåste ganska mycket på vägen ner och fler parkeringar i närheten av restaurangen var översvämmade så vi valde en lite längre bort och fick en lite blåsig promenad tillbaka.. Björnen tyckte mycket om maten och vinkade själv till sig servitören för att beställa mer att dricka. Haha! Den ungen!

Vi frågade honom om han haft en bra födelsedag och han svarade:

Den bästa födelsedagen ever!

Jag antar att det är ett bra svar.. :-p

Mmm, grattis grattis till dig min underbare pojke! Nu är du äntligen 8 år. Den dagen du sett fram emot så länge, ja ända sedan julafton.. :-D

Här under kommer årsbilder på Björn. Den första visar en sötnos som ligger gott nedbäddad, endast 20 dagar gammal.

30 januari 2007

1 ar

2 ar

3 ar GrattisBjorn3

4 ar Gitarr

5-1

6ar

7arGrattisBjorn

8 år

 

Kommentera